sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Paljon on vettä virrannut...

... ties missä ja joka puolella sitten blogin viimepäivityksen.

Kamalasti en ole kerennyt neuloa ja nekin, mitä olen neulonut, ovat pääosin keskeneräisiä. Meidän uuden kodin rempastakin olisi ollut paljon kirjoitettavaa, mutta kun remontti on jälleen edelleen kesken (kuten viimeksikin asuntoa vaihtaessamme jäi remppajutut kirjoittamatta, kun remontti tuntui aina vaan olevan kesken ja kun ei enää ollut, kaikki olikin itselle jo "vanhaa"), niin eipä nyt oikein siitäkään ole tullut kerrottua. Ehkä sitten jossain vaiheessa.

Neulomista haittaa huomattavasti järkyttävät nivelkivut, jotka vain jatkuvat ja jatkuvat, ja joita kukaan ei ole halukas tutkimaan sen kummemmin ja jotka ovat levinneet kutakuinkin kaikkiin vartaloni niveliin. Kun tulehdusarvot ovat normaalit, ei ole kai syytä huoleen. Mutta toki jatkuvat elämää haittaavat säryt hiukan huolestuttavat... ja ainakin ne haittaavat normaalia elämää ja käsitöiden tekoa.

Tällaisen jutun sain kuitenkin tehtyä (sekä mallin että päällä olevan villatakin):


Tuomas ja kässänopen painajaisen villatakki. 
Kuvaa en tosin saanut otettua muulla kuin kälyisellä kännykkäkamerallani....
Lanka: Maija-sukkalanka
Puikot: 3,5
Napit: kookosnapit Lankatalo Nordiasta (joka on kävelymatkan päässä uudesta kodistamme)
Koko: pienin koko (74) ohjetta ohuemmalla langalla ja ohuemmilla puikoilla (ja on siis tämän näköinen kokoa 60 olevan vauvan päällä)
Ohje: http://kotipalapeli.blogspot.fi/2011/10/syksy-on-ristiriitaisten-ajatusten.html

Innostuin takista serkkuni ansiosta, kun autoin häntä kesällä mökillä muutaman kohdan kanssa, kun hän teki näitä takkeja omille pojilleen. Silloin ohje tuntui paikoin hiukan käsittämättömältä ja että se olisi voitu kirjoittaa hiukan selvemmin, mutta kun sitten itse neuloin omaani, ohje tuntui huomattavasti paremmalta... johtuiko siitä, että olin jo perehtynyt muutamaan oudompaan kohtaan vai siitä, että luin ohjetta paremmin, kun tein koko takin itse.